Mijke Bos

MIJKE
Fotografe en kosmopoliet Mijke Bos is, na enkele jaren in het buitenland gewoond te hebben, neergestreken in Lauwersoog, waar ze is opgegroeid. In Lauwersoog vindt ze de rust en de rauwe natuur van de wadden, die zo goed bij haar passen.

FOTOACADEMIE
Mijke werkt als freelance fotografe en studeert tegelijkertijd aan de Fotoacademie in Groningen, de stad waar tevens haar kantoorruimte is gevestigd. De afwisseling van het werken en studeren in een stedelijke omgeving en de rust van het wonen in de natuur geeft haar een gevoel van evenwicht.

HONDURAS
In 2003 heeft Mijke in Honduras de stichting ‘Libre Expresion’ opgericht. Deze stichting heeft als doel om Hondureense jongeren en kinderen in staat te stellen zich te ontwikkelen in leiderschap en zelfexpressie met behulp van het medium fotografie.
Voor meer informatie www.libreexpresion.org.

INSPIRATIE
Mijke fotografeert mensen en onderwerpen die dicht bij haar liggen en probeert deze eerlijk en contrastrijk weer te geven. In haar fotografische taal laat ze de kijker kennismaken met zowel kwetsbaarheid als kracht, zowel elasticiteit als vastberadenheid, het vermogen van de mens.

EXPOSITIE
Van 5 mei tot en met 25 oktober 2009 is er een overzichtstentoonstelling van Mijke’s werk met o.a. een fotoserie van de “Folkingestraat (Groningen) en haar Ondernemers”
bij Pilat & Pilat,
Tsjerkebuorren 40
9286 GC Twijzel

Voor meer informatie over de expositie: www.pilatpilatinterieur.nl

Meer informatie over Mijke Bos en haar werk: www.mijkebos.com